Van Tilburg . NieUws

Website van Sjaak, Mirjam, Ruben, Jesse, Loïs, Salomé en Ellis van Tilburg

Van Tilburg . NieUws RSS Feed
 
 
 
 

even bijpraten #19 - hoogte puntjes

Lieve allemaal,

 

We hebben intensieve weken achter de rug – en er komen ook drukke weken aan J - met hoogtepuntjes en diepte puntjes….. zo zijn we (op Ruben en Jesse na) allemaal 1 of 2x flink ziek geweest. Dat is nog nooit bij ons gebeurd; dat we het zo aan elkaar doorgaven. Konden we goed met elkaar meeleven, maar vermoeiend is het ook!

Maar gelukkig waren er ook veel leuke dingen, waar ik jullie even van mee wil laten genieten.

 

Afgelopen zaterdag was de Sint ook in Nairobi, en dit keer mocht Ruben zelfs één van zijn knechten zijn! Het was een ontzettend leuk feest op de Nederlandse school, met wel 160 kinderen! Ik heb een Pietenparcour gemaakt, waar de kinderen verschillende dingen moesten doen om een pieten diploma te krijgen. Ze mochten zelfs een rondje op Americo rijden, en ook pakjes in de schoorsteen gooien. Het was erg gezellig, prachtig weer; erg van genoten. ’s Middags hebben we thuis ook nog met surprises en gedichten het feest doorgezet. Dat blijft erg leuk!

In november zijn we weer een weekendje wezen kamperen, samen met twee andere gezinnen. We hebben als gezin in de zomer eigenlijk geen echte (lange) vakantie, maar proberen als we hier zijn af en toe een weekendje met zijn allen weg te gaan; om even de stad uit te zijn, om wat van het land te zien, om te genieten van de natuur, en wat te kunnen wandelen e.d. Het was wel 4,5 uur rijden naar het noorden (Mount Kenya), en daar hebben we heerlijke dagen doorgebracht. Veel gewandeld, veel spelletjes gedaan, en Mount Kenya gezien! (vorig jaar waren we er ook in de buurt, maar toen bleef hij in de wolken).

En begin November kwam Corrien Hazeleger voor een week op bezoek. Dat was ontzettend gezellig en leuk. We hebben haar de gewone dingen van Nairobi laten meemaken (heen en weer naar school, boodschappen doen, huiswerk maken met de kinderen), maar ook een olifantenweeshuis bezocht!

Deze week is Sjaak in Zanzibar, de laatste reis dit jaar. Wel een drukke reis voor hem; want hij moet het grootste gedeelte van de training zelf geven (aan zo’n 40 voorgangers), en dat is wel intensief. Ik zie erg uit naar de kerstvakantie; geen huiswerk meer, ons eigen ritme – maar bovenal: Erica, Arjan, Thijs, Koen, Daan en Leah komen!!! Met hen gaan we een weekje naar de kust, en zullen we ook weer een natuurpark bezoeken. We hebben er ontzettend veel zin in! Bovendien wordt Sjaak 18 december 40 jaar. We hopen wat Nederlandse vrienden en mensen van onze ‘home group’ (kleine kring van de kerk) uit te nodigen en met hen lekker te eten (bbq, want hier is het zomer J). Ondertussen draai ik de hele maand december alle kerstcd’s die we hebben. Ik geniet daar enorm van.

 

Een mooie adventtijd voor jullie ook toegewenst,

Liefs, Mirjam.

 

 

 

Leave a Reply

Kalender

August 2018
S M T W T F S
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Externe Links